kleding-icoon

UnieK verkrijgt haar spullen door inzameling van kleding onder de inwoners, winkels, verenigingen en bedrijven die in Barendrecht en Albrandswaard woonachtig of gevestigd zijn. De ingezamelde kleding wordt door een groep vrijwilligers gecontroleerd op kwaliteit alvorens het in de winkel komt te hangen. Tevens wordt deze kleding gesorteerd op jaargetijden (zomer, herfst, winter en lente) en op man, vrouw, jongen, meisje en baby.

De klanten van UnieK, moeten afkomstig zijn uit de gemeenten Barendrecht of Albrandswaard en een inkomen hebben op bijstandsniveau tot een maximum van 120% van dit niveau. Dit inkomen kan zijn uit werk of uitkering. Klanten hebben een doorverwijzing nodig van een erkende instantie. Deze instanties zijn;

  • Wijkteam
  • Klantmanagers gemeentelijke sociale-dienst
  • Stichting Vluchtelingenwerk
  • Voedselbank Barendrecht

Klanten met een WWB-uitkering kunnen zonder doorverwijzing, rechtstreeks bij ons terecht. Iedere klant moet een recente (niet ouder dan twee maanden) uitkeringsspecificatie bij zich hebben. Voor alle klanten geldt, dat er een geldig identiteitsbewijs per klant meegenomen moet worden. De klanten worden 1 keer per jaar gecontroleerd. Als aan alle eisen voldaan wordt, ontvangen zij  tegen een kleine vergoeding per persoon een nieuwe klantenkaart die een half jaar geldig is.