fietsen-icoon

UnieK verkrijgt haar fietsen door inzameling onder de inwoners, winkels, verenigingen en bedrijven die in Barendrecht en Albrandswaard woonachtig of gevestigd zijn. De ingezamelde fietsen worden door een groep vrijwilligers gecontroleerd en gerepareerd alvorens deze fietsen in bruikleen gegeven worden.

UnieK vindt het haar maatschappelijk verantwoorde verplichting om per gezin een fiets te geven. Hierdoor kunnen de klanten zich verplaatsen in Barendrecht, Albrandswaard en omstreken. Het moet mogelijk zijn om je te verplaatsen naar school, dokter, winkel, sollicitatie of werk.

Voor kinderen tot en met 13 jaar proberen wij buiten de norm ‘fiets per gezin’ ook een fiets per kind te regelen. Hierin zijn we sterk afhankelijk van het aanbod fietsen dat wij mogen ontvangen.