Fractievoorzitter Tina Jakoeb van PVDA kwam vrijdag 7 juni jl. kledingbank Uniek bezoeken. Ze kreeg een rondleiding en was erg onder de indruk over de indeling en inrichting van de nieuwe locatie.

Mevrouw Jakoeb draagt kledingbank Uniek een warm hart toe. Mede door de steun van haar kon kledingbank Uniek verhuizen naar de Kruidentuin.

Jakoeb onderkent dat Ariane een geweldig initiatief heeft neergezet en dat het goed loopt. Maar zegt er meteen bij, dat het de komende periode heel zwaar zal worden en kledingbank Uniek helaas nog meer klanten erbij zal krijgen door de geplande bezuinigingen die er aan zullen komen.

Kledingbank Uniek draait op vrijwilligers en moet het hebben van de partners, sponsoren en mensen die kleding doneren. Zonder deze mensen kunnen zij anderen niet helpen. Ariane Verdoorn voorzitter van kledingbank Uniek merkt op dat er grote tekorten zijn aan ondergoed, kinderkleding en herenkleding. “Het is schrijnend om nee te moeten verkopen aan een klant als hij meer onderbroeken wil meenemen, omdat we er niet genoeg van hebben voor al onze klanten.

Ook komen wij vrijwilligers tekort. De kleine groep die we nu hebben, zijn gezellige en hardwerkende vrijwilligers, die hun hart allemaal op de goede plaats hebben en staan achter ons doel: samen zorgen dat armoede wordt verminderd en onze klanten helpen om weer op ‘eigen benen’ te staan. Met het groeiende aantal klanten komen wij vrijwilligers tekort. Vrijwilligerswerk is helaas niet zo vrijblijvend als het doet klinken. Wij hebben dringend vrijwilligers nodig die wekelijks komen om ons te helpen met sorteren en de winkel draaiende te houden. Zonder die vrijwilligers kunnen wij onze klanten niet goed helpen.”

Met de komst van het nieuwste bestuurslid, Anny Chen-Nelemans, die de taak heeft de social media kanalen te beheren, heeft kledingbank Uniek meer ‘exposure’ gekregen. Klanten en volgers worden via de website, Facebook en Instagram regelmatig op de hoogte gehouden van allerlei nieuws en nieuwtjes. Hierdoor weten steeds meer mensen kledingbank Uniek te vinden.

Benieuwd naar de stichting of wilt u vrijwilliger worden? Bezoek de website of Facebook pagina voor meer informatie.

Stichtinguniek.nl

Facebook.com/stichtingkledingbankuniek

Kledingbank Uniek is wekelijks op de woensdagen en vrijdagen geopend van 10.00-15.00 uur, met een half uur pauze tussen 12.30-13.00 uur.

Kleding inleveren kan aan de Kruidentuin 10 in de kledingcontainer of in de winkel tijdens de openingstijden.

“Zonder uw hulp kunnen wij anderen niet helpen!” aldus Ariane Verdoorn.